Ανόρθωση Μηρών

Ανόρθωση μηρών

Η μηροπλαστική είναι η επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής, κατά την οποία αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος από την εσωτερική περιοχή των μηρών. Αυτό αποτελεί την μοναδική και εντυπωσιακότατη λύση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλάζοντας την εικόνα του σώματος από τη μέση και κάτω, αποκαθιστώντας την συμμετρία.

Η χαλάρωση των μηρών εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι σπάνιο να εμφανιστεί και λόγω κληρονομικότητας, γήρανσης ή μείωσης της ελαστικότητας του δέρματος. Μπορεί να συνυπάρχει με κυτταρίτιδα και με τοπική συσσώρευση λίπους. Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ επίμονο και δύσκολα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο με γυμναστική ή δίαιτα.

Υποψήφιοι για μηροπλαστική:

  1. Άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, που δεν είναι ιδιαιτέρως υπέρβαροι και δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

  2. Που εμφανίζουν σημαντική χαλάρωση στους μηρούς, με ή χωρίς τοπική συσσώρευση λίπους και κυτταρίτιδα.

  3. Άτομα με μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, πιθανόν λόγω βαριατρικής επέμβασης.

Επέμβαση

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τη βαρύτητα του προβλήματος, επιλέγεται και η κατάλληλη χειρουργική τεχνική. Σε κάθε περίπτωση, οι τομές γίνονται στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών, καταρχάς επειδή συνηθέστερα η χαλάρωση και η λιποδυστροφία είναι πολύ πιο έντονες εκεί, αλλά και για να κρύβονται αποτελεσματικότερα οι μετεγχειρητικές ουλές.

  1. Εάν η χαλάρωση περιορίζεται στο ανώτερο τμήμα των μηρών, τότε επιλέγεται μία οριζόντια τομή, κατά μήκος της μηροβουβωνικής πτυχής.

  2. Εάν η χαλάρωση επεκτείνεται χαμηλότερα, τότε προστίθεται ένα κάθετο τμήμα στην τομή, το οποίο φτάνει περίπου μέχρι το γόνατο, κάνοντας την τελική ουλή να έχει σχήμα «Τ».

  3. Φυσικά, στις παραπάνω τεχνικές μπορεί να προστεθεί λιποαναρρόφηση στους μηρούς ή τα γόνατα, για αποτελεσματικότερη σμίλευση του περιγράμματος των ποδιών και αντιμετώπιση της λιποδυστροφίας.

Αναισθησία και παραμονή στην κλινική

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, ενώ συνήθως απαιτείται μία διανυκτέρευση στην κλινική.

Μετά την μηροπλαστική

Μετά τη μηροπλαστική, θα σας δοθεί ένα ειδικό ελαστικό ένδυμα, το οποίο και θα χρειαστεί να φοράτε για περίπου 1 μήνα, για την αποτελεσματικότερη επούλωση και την ελαχιστοποίηση του πρηξίματος.

Η επιστροφή στη δουλειά και στις καθημερινές συνήθειες μπορεί να γίνει περίπου 5-7 ημέρες μετά την επέμβαση, εφόσον δεν περιλαμβάνει άρση βάρους και πάντα ανάλογα με τις ιατρικές οδηγίες. Για την πιο έντονη σωματική άσκηση, η επαναφορά μπορεί να γίνει μετά από 30-40 ημέρες.

Συχνές ερωτήσεις

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα; Είναι μόνιμο;
Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης. Ωστόσο, λόγω του αναμενόμενου πρηξίματος, θα έχετε μία πολύ καλύτερη εικόνα μετά από περίπου 10 ημέρες, ενώ το αποτέλεσμα τελειοποιείται μετά την πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας της επούλωσης, δηλαδή μετά από 3-6 μήνες.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές διακυμάνσεις στο σωματικό σας βάρος μελλοντικά. Το χειρουργείο δεν μπορεί να σταματήσει την διαδικασία της γήρανσης, ωστόσο οι μηροί δεν πρόκειται ποτέ να έχουν την ίδια εικόνα που είχαν πριν το lifting μηρών, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια.
Οι ουλές της μηροπλαστικής φαίνονται;
Η μετεγχειρητική ουλή διαφέρει, ανάλογα με την επιλεγόμενη τεχνική. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν η χαλάρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μία οριζόντια τομή, τότε η ουλή είναι καλά κρυμμένη μέσα στη φυσική πτύχωση του δέρματος της μηροβουβωνικής πτυχής, σε σημείο που κρύβεται από το εσώρουχο και το μαγιό και δεν είναι ορατή.

Στην περίπτωση που επιλεγεί η τεχνική της πιο εκτεταμένης «Τ» τομής για την ανόρθωση μηρών, τότε η μετεγχειρητική ουλή θα επεκτείνεται κατά μήκος του εσωτερικού τμήματος του μηρού, μέχρι το γόνατο. Αρχικά θα έχει κόκκινο χρώμα, ενώ με την πάροδο του χρόνου γίνεται λευκότερη και παίρνει το χρώμα του δέρματος.

Αν και ποτέ δεν εξαφανίζεται τελείως, καταλήγει να είναι σαφώς πιο δυσδιάκριτη, ενώ το αισθητικό της αποτέλεσμα μπορεί μελλοντικά να βελτιωθεί περαιτέρω, με μη επεμβατικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες στην κλινική Artista Medico.