Πως λειτουργεί

Τα αιµοπετάλια είναι πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες και κυτταροκίνες, δίνοντάς τους θεραπευτικές ιδιότητες, όπως την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, την αποκατάσταση κατεστραµµένων κυττάρων, ακόµη και την αγγειογένεση, διεγείροντας τους αδρανείς θύλακες των τριχών.

Γιατί να επιλέξετε το PRP

Oι αναπλαστικές δυνατότητες του PRP, µπορούν να προσφέρουν τη λύση για µια σειρά ποικίλων δερµατικών - και όχι µόνο - ατασταλειών όπως:

  • Ρυτίδες
  • Ʃηµάδια ακµής
  • Ραγάδες
  • Φωτογήρανση
  • Τριχόπτωση
 
θεραπεία PRP

Συχνές ερωτήσεις

Είναι το PRP επίπονο;
Σε γενικά πλαίσια, οι περισσότεροι ασθενείς εκδηλώνουν μια πολύ ήπια δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Περίπου 20 λεπτά πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα με σκοπό να μειωθεί η οποιαδήποτε δυσφορία.
Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα του PRP διαρκούν για περίπου 6 μήνες μετά τη θεραπεία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτά ποικίλλουν λόγω της φυσικής διακύμανσης της ποιότητας του πλάσματος καθώς και του τρόπου ζωής του εκάστοτε ασθενή.
Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι για να δω αποτελέσματα;
Ο ακριβής αριθμός συνεδριών καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας, οι οποίες αξιολογούνται μετά από τη συμβουλευτική συνεδρία με τον ιατρό αλλά και από τα αποτελέσματα της κάθε συνεδρίας. Αν και η διαφορά είναι ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία, συνήθως προτείνονται 4 συνεδρίες (μία κάθε μήνα) για βέλτιστα αποτελέσματα.
Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία;
Συνήθως, μια θεραπεία με PRP χρειάζεται 45-60 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Αυτό εξαρτάται από το αν το PRP χορηγείται μόνο με ενέσεις ή/και με microneedling στο δέρμα. Αυτό το χρονικό πλαίσιο περιλαμβάνει 30 λεπτά για τη λήψη αίματος και την περιστροφή του στη φυγόκεντρο και την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.