Κολποπλαστική / Αιδοιοπλαστική

Κολποπλαστική - Αιδοιοπλαστική

Με τους όρους αιδοιοπλαστική και κολποπλαστική, περιγράφεται μία γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων που μπορεί να ανανεώσει την εμφάνιση αιδοίου και του κόλπου, αλλά και να επαναφέρει αποτελεσματικά την λειτουργικότητα τους.

Πρόκειται για επέμβαση που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αισθητικής και επανορθωτικής επέμβασης, επαναφέροντας την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και την αρμονία στα έξω γεννητικά όργανα. Στην κλινική Artista Medico, συνδυάζοντας τις ιατρικές ειδικότητες της Πλαστικής Χειρουργικής και της Γυναικολογίας, μπορούμε να παρέχουμε ολιστική αντιμετώπιση σε κάθε σας ανησυχία για την ευαίσθητη περιοχή.

 

Ποιες είναι οι βασικές ανησυχίες που ορίζουν την αιδιοπλαστική ως κατάλληλη για μία γυναίκα;

Όπως αναφέρθηκε, οι ανησυχίες μπορεί να είναι αισθητικής φύσεως, λειτουργικής ή και τα δύο. Μπορούν να προκαλούν άγχος και ανασφάλεια κατά την ερωτική επαφή, αλλά και σε απλές δραστηριότητες της καθημερινότητας. Μεταξύ άλλων:

 • Υπερτροφία ή ασυμμετρία εσωτερικών χειλέων, που προβάλουν υπερβολικά
 •  Ατροφία και μείωση του όγκου των μεγάλων χειλέων
 • «Σκεπασμένη» κλειτορίδα, που μειώνει την ερωτική αίσθηση
 • Πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή
 • Ενοχλήσεις από στενά ρούχα και εσώρουχα
 • Ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης
 • Συχνό αίσθημα φαγούρας, δυσοσμίας και ερεθισμών του δέρματος της περιοχής
 • Συχνές κολπίτιδες

 

Τι μπορεί να περιλαμβάνει η πλαστική αιδοίου και κόλπου;

Η αιδοιοπλαστική / κολποπλαστική μπορεί να εξατομικευτεί, ανάλογα με την ιδιαίτερη ανατομία, το ιστορικό και τις ανησυχίες κάθε γυναίκας. Με την επίσκεψη στην κλινική Artista Medico, επιλέγουμε το κατάλληλο πλάνο που ταιριάζει σε εσάς. Έτσι, η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Πλαστική των μικρών χειλέων του αιδοίου, με σμίκρυνσή τους, αποκατάσταση της συμμετρίας και του περιγράμματος τους
 • Πλαστική κλειτορίδας, η οποία αφαιρεί την «κουκούλα» που σκεπάζει την κλειτορίδα
 • Πλαστική των μεγάλων χειλέων, με αύξηση του όγκου τους, με fillers υαλουρονικού οξέος ή με λιπομεταφορά
 • Πλαστική του παρθενικού υμένα (παρθενορραφή): Συνήθως εφαρμόζεται για πολιτισμικούς, θρησκευτικούς λόγους ή προσωπικούς λόγους.
 • Πλαστική αποκατάστασης του περινέου και του κολπικού τοιχώματος: Συνήθως εφαρμόζεται σε γυναίκες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά και εμφανίζουν χαλάρωση του κόλπου και του περινέου. Μειώνει τη διάμετρο του κόλπου και μπορεί να αντιμετωπίσει λειτουργικά προβλήματα, όπως αποκατάσταση ακράτειας και μεγαλύτερη ικανοποίηση κατά τη σεξουαλική επαφή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απολύτως ασφαλές να πραγματοποιηθεί η επέμβαση με τοπική αναισθησία, με ή χωρίς μέθη.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν τις διαταραχές τις δυσμορφίες του αιδοίου και του κόλπου;
Οι αιτίες δεν είναι πάντα σαφείς, ενώ αλλάζουν ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ωστόσο, οι συνήθεις παράγοντες είναι η κληρονομικότητα, η φυσιολογική γήρανση και οι φυσιολογικοί τοκετοί.
Πότε θα μπορώ να επιστρέψω στην καθημερινότητά μου;
Οι μετεγχειρητικές ενοχλήσεις είναι ελάχιστες και γενικώς η αιδοιοπλαστική θεωρείται ανώδυνη, ασφαλής επέμβαση, με μικρή χειρουργική διάρκεια. Δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Η επιστροφή στην εργασία και τις καθημερινές συνήθειες είναι άμεση, από την επόμενη κιόλας μέρα, τις περισσότερες φορές. Συνιστάται αποχή από τη σεξουαλική επαφή για περίπου 30 ημέρες και από την έντονη σωματική άσκηση για 20-30 ημέρες.
Πότε θα δω τα αποτελέσματα;
Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα μετεγχειρητικά, αλλά έχει πολύ καλύτερη εικόνα μετά από περίπου 20-30 ημέρες, για να έχει υποχωρήσει το μετεγχειρητικό οίδημα. Το αποτέλεσμα θεωρείται μόνιμο, με πολυετή διάρκεια.
Οι ουλές της αιδοιοπλαστικής θα είναι ορατές;
Οι ουλές στην αιδοιοπλαστική, μετά από λίγο καιρό, γίνονται σχεδόν αόρατες και δεν διακρίνονται.