Το Brow Lift ή αλλιώς ανόρθωση φρυδιών αποτελεί μία αισθητική επέμβαση, η οποία ανορθώνει τα φρύδια, επαναπροσδιορίζοντας τα σε πιο νεανική θέση στο πρόσωπο και διορθώνοντας την κλίση και το σχήμα τους.

Με την πάροδο του χρόνου, η θέση των φρυδιών χαμηλώνει και χάνεται το χαρακτηριστικό τους τοξωτό σχήμα. Αυτό προκαλεί μία μόνιμη όψη θλίψης και κούρασης και μερικές φορές, θυμού. Αντιθέτως, οι εκφράσεις της χαράς γίνεται δυσκολότερο να αποτυπωθούν.

Επίσης, η πίεση που ασκούν τα φρύδια στα άνω βλέφαρα επιδεινώνει συχνά την όψη του «περιττού» δέρματος και τα βαραίνει, κάνοντας τα να φαίνονται πιο κλειστά και πεσμένα ή σε προχωρημένες περιπτώσεις, περιορίζοντας ακόμα και την όραση.

Πως λειτουργεί

Η επέμβαση συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία. Οι τομές και η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, επιλέγεται ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού και τα ανατομικά του χαρακτηριστικά. Υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές:

Άμεσο Browlift: Σε αυτή την τεχνική, πραγματοποιείται τομή παράλληλη με την καμπύλη του φρυδιού, ακριβώς στο άνω όριο του. Από εκεί, αφαιρείται τμήμα δέρματος και τα φρύδια επανέρχονται στην επιθυμητή τους θέση. Μετά το ράψιμο της τομής, αυτή «χάνεται» στο όριο του τριχωτού των φρυδιών και γίνεται σχεδόν αόρατη.

Έμμεσο Browlift: Στην περίπτωση αυτή, γίνονται συνήθως 2 μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής. Από εκεί, περνώντας με ειδικά χειρουργικά εργαλεία κάτω από το μέτωπο, τοποθετούμε κάποια εσωτερικά ράμματα, τα οποία και επανατοποθετούν τα φρύδια στην σωστή τους θέση. Φυσικά, μετά το ράψιμο των τομών, αυτές χάνονται τελείως μέσα στα μαλλιά και δεν φαίνονται.

Γιατί να επιλέξετε το Browlift:

To Browlift μπορεί να προσφέρει:

  •  Διόρθωση των πεσμένων φρυδιών και επαναφορά του νεανικού τους, τοξωτού σχήματος, στο σωστό ύψος τους.
  •    Βελτίωση των δυναμικών ρυτίδων στο μέτωπο, το μεσόφρυο και πιθανόν αυτών στο δέρμα εξωτερικά των ματιών, στο «πόδι της χήνας»
  •   Αντιμετώπιση της ψευδοπερίσσειας δέρματος στα άνω βλέφαρα, με ή χωρίς ταυτόχρονη διενέργεια άνω βλεφαροπλαστικής
  •   Ανύψωση του έξω τμήματος του φρυδιού για δημιουργία “cat-eye” look
Μετά από ενδελεχή έλεγχο του κάθε περιστατικού οι έμπειροι χειρουργοί μας, σας συμβουλεύουν σχετικά με την κατάλληλη μέθοδο Browlift. 

Συχνές ερωτήσεις

Είναι επίπονη η επέμβαση;
Η επέμβαση θεωρείται ανώδυνη. Η μόνη δυσφορία, που κρατά ελάχιστα δευτερόλεπτα, υπάρχει κατά την έγχυση του τοπικού αναισθητικού και είναι πολύ ήπια. Μετά το τέλος της επέμβασης, συνήθως δεν υπάρχει πόνος. Υπάρχει περίπτωση να περιγραφεί ένα αίσθημα βάρους, το οποίο όμως περνά εύκολα με απλά παυσίπονα.
Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητες μου;
Εάν πρόκειται για δουλεία γραφείου, ακόμα και την ίδια μέρα. Για εντονότερη σωματική άσκηση, συστήνεται να περάσουν 5-7 ημέρες, για την αποφυγή οιδήματος.
Πότε θα δω αποτέλεσμα;
Το αποτέλεσμα του browlift φαίνεται άμεσα μετά το τέλος της επέμβασης. Παρόλα αυτά, να σημειωθεί πως για το καλύτερο αποτέλεσμα, συχνά προκαλούμε επίτηδες «υπερδιόρθωση» του προβλήματος, έτσι ώστε μετά την επούλωση του τραύματος τα φρύδια να έρθουν στην επιθυμητή θέση που έχουμε υπολογίσει. Επίσης, δεν είναι σπάνιο να παρατηρηθεί ένα μικρό οίδημα, για τις πρώτες μέρες. Έτσι, την καλύτερη εικόνα του τελικού αποτελέσματος, θα την έχετε μετά από περίπου 10 ημέρες.
Μπορεί να συνδυαστεί η ανόρθωση φρυδιών με βλεφαροπλαστική;
Τις περισσότερες φορές, η κουρασμένη όψη των φρυδιών συνδυάζεται με κουρασμένη όψη των βλεφάρων και περίσσεια δέρματος. Σπανιότερα, τα σημεία της γήρανσης επικεντρώνονται μόνο σε ένα από τα δύο. Συμπερασματικά, αν κριθεί απαραίτητο, το browlift μπορεί να συνδυαστεί, στο ίδιο στάδιο, με άνω (ή και κάτω) βλεφαροπλαστική. Αυτό θα δώσει ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, ανανεώνοντας σε πολλά επίπεδα το άνω τριτημόριο του προσώπου.