Ξεκινήστε ένα ταξίδι αναζωογόνησης με το Microneedling, μια προωτοποριακή τεχνική ανανέωσης του δέρματος!

Πως λειτουργεί

Μικροσκοπικές βελόνες τρυπούν απαλά την επιφάνεια του δέρματος, διεγείροντας τις φυσικές αντιδράσεις επούλωσης. Αυτή η διαδικασία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας την υφή του δέρματος και μειώνονωτας τις ατέλειες.

Γιατί να επιλέξετε το Microneedling

Το Microneedling ενισχύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τα σημάδια ακμής, για μια πιο λεία επιδερμίδα. Το προσαρμόσιμο βάθος βελόνας εξασφαλίζει εξατομικευμένη φροντίδα, για κάθε τύπο δέρματος.

Συχνές ερωτήσεις

Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;
Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα. 15-20 λεπτά πριν τη θεραπεία ο ιατρός εφαρμόζει αναισθητική κρέμα στην περιοχή και η θεραπεία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. 
Πότε θα δω αποτελέσματα;
Οι ασθενείς παρατηρούν μια "λάμψη" στο δέρμα τους την ίδια κιόλας μέρα και τις επόμενες μέρες. Οι ορατές αλλαγές στο δέρμα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών και εβδομάδων. Τα αποτελέσματα μπορεί να συνεχίσουν να βελτιώνονται για 3-6 μήνες μετά από μια θεραπεία, καθώς συνεχίζεται η παραγωγή κολλαγόνου.
Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;
Για τους περισσότερους ασθενείς συνιστάται να λαμβάνουν μια σειρά από 3-4 θεραπείες που απέχουν μεταξύ τους περίπου 6-8 εβδομάδες. Για ασθενείς με βαθιές ρυτίδες, προχωρημένη φωτογήρανση ή ουλές ακμής θα χρειαστεί να λάβουν 6-8 συνεδρίες σε διάστημα 6 εβδομάδων. Όμως, η τελική εκτίμηση για τον απαιτούμενο αριθμό θεραπειών γίνεται πάντα μετά από συμβούλευση του ιατρού.
Υπάρχουν κίνδυνοι ή παρενέργειες;
Όπως όλες οι αισθητικές επεμβάσεις, το microneedling ενέχει κάποιους κινδύνους, όμως η πιθανότητες κάποιας ενδεχόμενης επιπλοκής είναι ελάχιστες. Μια συνηθισμένη επιπλοκή είναι ο μικρός ερεθισμός του δέρματος αμέσως μετά τη διαδικασία. Ενδέχεται επίσης να παρατηρήσετε ερυθρότητα για λίγες ημέρες.

Μπορεί να μην είστε ιδανικός υποψήφιος για microneedling εάν:

 • έχετε ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως ψωρίαση ή έκζεμα
 • έχετε ανοιχτές πληγές ή ενεργή ακμή
 • έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ακτινοθεραπεία
Οι εγκυμονούσες μπορεί να χρειαστεί να λάβουν άδεια από μαιευτήρα ή γυναικολόγο πριν από τη θεραπεία.

Microneedling Aftercare

Δεδομένου ότι το δέρμα σας είναι αρκετά ευαίσθητο μετά τη θεραπεία, είναι καλό, για τις πρώτες μέρεςτης ανάρρωσης, να αποφύγετε τα εξής:

 • πολύωρη έκθεση στον ήλιο
 • προϊόντα περιποίησης του δέρματος με άλφα-υδροξυοξέα και ρετινόλη
 • μακιγιάζ
 • έντονη εφίδρωση
 • Μπορείτε όμως να βοηθήσετε και να προστατέψετε το δέρμα σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Παραμείνετε ενυδατωμένοι: Είναι σημαντικό να καταναλώνεται μεγάλες ποσότητες νερού για τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία, έτσι ώστε να αποφύγετε παρενέργειες όπως το ξεφλούδισμα. Η ενυδάτωση βοηθά στη θρέψη και ανάπλαση του δέρματος επιταχύνοντας την ανάρρωση.

  2. Χρησιμοποιείστε μια αναπλαστική ενυδατική: Οι αναπλαστικές ενυδατικές κρέμες βοηθούν στην γρήγορη επούλωση και θρέψη του δέρματός σας. Ακόμη, αναδομούν τον ιστό του δέρματος και παράλληλα καταπραΰνουν τον ερεθισμό που μπορεί να προκληθεί από τη θεραπεία.

  3. Εφαρμόστε συχνά αντηλιακό μέσα στην ημέρα: Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συνεχώς αντηλιακό για τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά το microneedling. Φροντίστε να εφαρμόζετε αντηλιακό όποτε βγαίνετε έξω τις ημέρες μετά τη θεραπεία σας.