Χηµικό Peeling

Αποκαλύψτε ένα πιο λείο και νεανικό νεανικό δέρμα με το χημικό peeling!

Πως λειτουργεί

Το χηµικό peeling είναι µια διαδικασία που ενεργοποιεί τη φυσική απολέπιση του δέρµατος. Αυτή η θεραπεία βελτιώνει την υφή και την εµφάνιση του δέρµατος αναζωογονώντας τα επιφανειακά του στρώµατα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ειδικά σχεδιασµένες χηµικές ουσίες εφαρµόζονται σχολαστικά στο δέρµα, εξαλείφοντας απαλά τα θαµπά και νεκρά κύτταρα.

Η ελεγχόµενη καύση της θεραπείας προτρέπει την αναγέννηση των κυττάρων, αποκαλύπτοντας µια πιο λεία, σφριγηλή και λαµπερή επιδερµίδα. Το βάθος της χηµικής διείσδυσης ποικίλλει, καθώς προσαρµόζεται στις µοναδικές ανάγκες και ευαισθησίες του δέρµατός σας.
χημικό peeling

Γιατί να επιλέξετε χηµικό peeling

Το χηµικό peeling βοηθά µε ατέλειες όπως η ακµή, οι ρυτίδες, τα σηµάδια και οι δυσχρωµίες, αποκαλύπτοντας µια φωτεινή και οµοιόµορφη επιδερµίδα. Επιλέγοντας το βάθος διείσδυσης που σας ταιριάζει, το χηµικό peeling εξατοµικεύεται για να αντιµετωπίσει τις δικές σας ανάγκες σας, είτε το χρειάζεστε για µια ήπια επιφανειακή ανανέωση, είτε για ζητήµατα που αφορούν τις βαθύτερες στιβάδες του δέρµατος.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι το χημικό peeling επίπονο;
Τα χημικά πίλινγκ δεν προκαλούν πόνο. Ενώ μπορεί να νιώσετε ένα ελαφρύ τσούξιμο ή μια αλλαγή στη θερμοκρασία του δέρματός σας για λίγα λεπτά, τα χημικά peelings δεν είναι επώδυνα. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα παρακολουθεί την αντίδρασή του δέρματός σας κατά τη διάρκεια του peeling για να διασφαλίσει ότι αισθάνεστε άνετα.
Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;
Η διαδικασία ξεκινά με τον ιατρό πρώτα να καθαρίζει το δέρμα σας για να διασφαλιστεί ότι η περιοχή που θα υποβληθεί σε θεραπεία είναι απαλλαγμένη από τυχόν έλαια. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ο χημικός παράγοντας και συνήθως παραμένει στο δέρμα για 3 έως 5 λεπτά. Οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται ένα ήπιο τσούξιμο το οποίο είναι προσωρινό και συνήθως υποχωρεί μετά από λίγα λεπτά. 
Πότε θα δω αποτελέσματα;
Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται μόλις λίγες μέρες για να δείτε τα αποτελέσματα του peeling. Μετά τη θεραπεία η διαδικασία απολέπισης αρχίζει μετά από λίγες μέρες και μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Σε εκείνο το διάστημα είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε ένα ελαφρύ “ξεφλούδισμα” του δέρματος. Το φαινόμενο αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς η θεραπεία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. 

ΧΗΜΙΚΟ PEELING Aftercare

Καθώς το δέρμα σας θα είναι αρκετά ευαίσθητο μετά το peeling, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για την καλύτερη ανάρωσή σας.

1.Πλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό ή κρύο νερό, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση της άβολης αίσθησης μετά το ξεφλούδισμα.

2. Δώστε βάση στην ενυδάτωση. Δεδομένου ότι το peeling μπορεί να θέσει προσωρινά σε κίνδυνο το προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας σας, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε ενυδατική (/αναπλαστικη) κρέμα εντατικά. Επίσης, πίνετε περισσότερο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα σας να αισθάνεται ξηρό.

3. Εφαρμόστε τακτικά αντηλιακό με SPF30 ή περισσότερο. Το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο μετά από ένα peeling, οπότε αποφύγετε, όσο μπορείτε,την άμεση έκθεση στον ήλιο. Εάν πρέπει να εκτεθείτε, χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος.

4. Αποφύγετε τις έντονες προπονήσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο μπορεί να εντείνει τη αίσθηση καψίματος, τον κνησμό, την ερυθρότητα ή άλλες δυσάρεστες παρενέργειες. Για τις πρώτες 2-3 ημέρες μετά το peeling, αποφύγετε την άσκηση και άλλες περιστάσεις που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του δέρματος όπως η χρήση σεσουάρ, οι σάουνες και τους ατμούς από το μαγείρεμα.